19 май, 2009

Да помогнем на себе си и икономиката с по-умна работаНаскоро попаднах на една статия от CIO,където както и на други места, пише за по-умната работа, по-ефективна и т.н. Да, разбира се, статията е написана от General Manager на Lotus Software.

Много пъти сме писали по Lotus блоговете за възможностите, които дава Lotus software - съвместна работа и комуникации... за това, че имейла е вече отживелица и се използва само за размяна на информация. Жалкото е, че повечето хора, служители все още го използват като основен инструмент при комуникацията. А докато той се използва по този начин няма как да се премине на следващата стъпка.
Да, говорим за онлайн комуникации, обединение на комуникационните канали, но... хората, които възприемат новото (да не използвам думата иновативно) са малко.
След тази онлайн комуникации идва мястото на мобилността - това е най-доброто от всичко!Няма ли да е добре ако можете независимо от мястото си да комуникирате и свършите задачите за деня?:)

Знанието. То се трупа в нас и ако не го споделим... има ли смисъл от него? - следващата стъпка - social networking за бизнеса. Това, признавам си, е още по-трудната стъпка за компаниите.

Ако компанията няма достатъчно средства - SaaS е решението, което ще осигури пълния пакет от нужни услуги.

Най-накрая, за да сме още по-умни в работата си - SOA & mashups - специално настроена система за бизнеса, която управлява ежедневните процеси. За нея има доста какво да пише...

Reblog this post [with Zemanta]

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Web Statistics