20 октомври, 2009

Is your daily business life stucked with e-mails?



Част от темите в моя блог са насочени към това как да Не използваме имейла като комуникационно средство и инструмент за съвместна работа.

Доста добър пример в тази насока дава Luis Suarez, който от доста време насам са бори с това да не използва имейла като комуникационно средство. Всяка седмица той публикува статии, в която гордо съобщава постиженията си.

Заместниците на имейла са много и различни, а това какво ще използваме в работата си зависи изцяло от самата компания, в която работим и мениджърите. За да може да се наложи определен ефективен начин на работа, компанията трябва да изпълни три неща:
- да предостави алтернативни канали на комуникация на служителите си;
- да наложи политика на работа и да разпише процедури;
- да обучи служителите си как най-ефективно да използват наличния софтуер.

Така написано всичко звучи много лесно, нали? Но.... трудността идва още в началото - с избора на подходящи инструменти. За да можем да изберем подходящите инструменти, трябва да знаем какво ни куца и какво искаме да подобрим. Това между другото много добре си проличава, когато екипа трябва да работи заедно върху един проект. Как споделят информацията, знанията, документите, кой какво е свършил, какви са задачите и пр.?

В тази връзка ще приложа две филмчета за Molly - служителката, която открива решението, което й помага навреме да изпълни задачата си и как след това научава сестра си как да използва предимствата на същото това решение.






2 коментара:

Анонимен каза...

Хубава статия, хубаво филмче.... а това реално ли е?

Къде да го търся този Connections?

Лидия Викулова каза...

@ анонимен! Реално е, стига да можете да го постигнете :)

Публикуване на коментар

Web Statistics