26 юли, 2010

SocialText - Social Networking with Enterprice 2.0 Collaboration.


Като за начало нека започна подобаващо с едно видео:



Мото: Free the Flow of Work

Начин на използване: в организацията

Предлагани уеб 2.0 услуги:
- Профили - за да научите повече за колегите си, техните интереси, за да откриет експертиза.
- Уики страници с възможности за създаване на rich text съдържание, ел. таблици, документи, добавяне на връзки към други уики страници, създаване на големи документи със съдържание и експертиране в .doc и pdf.
- Работни пространства (уики базирано)
- Дейности, т.нар. Signals - виж по-долу
- Групи - това са групи по интереси напр. В групата виждаме членовете, дейностите. Всяка група може да бъде асоциирана с работно пространство.
- Файлове
- Тагване
- Активни служители, съдържание
- Home страница (dashboard)
- Възможност за добавяне на 3-d party уиджети като google calendar, microsoft outlook, youtube, slideshare и пр.

Достъпност: уеб, декстоп, мобилни устройства.

Цена: SaaS, On-site managed appliance (устройството се закупува, но все още се заплаща на потребители на месец). Има органичение в броя на потребителите - мин 100. При on-premise се закупува допълнителн appliance.

Анализ:
Основата на SocialText е уики технологията. Целят продукт е развит върху тази уеб услуга, като към него са добавени още уеб 2.0 услуги.
В SocialText откриваме т.нар. Signals, която е една от най-силните му страни. Това е twitter/microblog/стаус стена,от която може да се развие една цяла идея за нов продукт например. Когато някой публикува статус, последният може да бъде коментиран, може да се прикачи файл, да се добави таг, да се добави/ спомене друг служител, да се свърже с уики страница/ уеб сайт, да се изпрати имейл, да се изпрати съобщение само до определена група хора - да се комуникира посредством различни канали.

- SocialText web page: http://www.socialtext.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Web Statistics